Szerződéskötés, kiterjesztés

Szerződést kötni nem nagy dolog, hihetnénk, rengetegen megtették már azelőtt is, és eztán is meg fogják tenni.

De mégis ki az a sültbolond, aki mindent aláír, amit csak elé tolnak?

Ilyet még a semmirekellő hírességek sem tesznek autogramosztáskor, akkor miért éppen Te lennél az, aki nem figyel oda az ilyesmire?

Persze nem kell rögtön minden sor között az ördögöt sejteni, alapvetően a biztosítótársaságok sem arra utaznak, hogy mindenedből kiforgassanak és eldobjanak; első sorban egy mindkét fél számára előnyös egyezség a cél.

Ezért lényeges, hogy olyat válassz, amit képes vagy vállalni, nem haladja meg a lehetőségeidet, viszont baj esetén annyi segítséget nyújt, ami elegendő a számodra.

Szerződéskötéshez

Szerződéskötéshez

Ha korábban vetted a fáradságot, és kicsit körülnéztél az aktuális lakásbiztosítás-piacon, akkor nagy valószínűséggel tisztában vagy a különbségekkel, előnyökkel.

Általában a weboldalakon nem szokták teljes egészében az érdeklődők orrára kötni a kötvény tartalmát, azonban abból, amit közzé tesznek, aránylag jól lehet következtetni.

De ha valóban ott tartasz, hogy kiválasztottál egy társaságot, akiknek szimpatikus az ajánlata, akkor értelemszerűen a következő lépés, hogy felkeresed az egyik kirendeltségüket (már amennyiben nincs online ügyintézés).

Itt lehetőséged van arra, hogy egy munkatárs mélyebb betekintést nyújtson a kiszemelt kötvénybe, valamint át is tanulmányozhatod a szerződést.

Sőt, érdemes is átolvasni, legalább kétszer, hogy biztosan meggyőződhess arról, hogy minden rendben van-e, netán módosítani kell valamit.

Az aláírásokkal, személyes adatokkal hasonló a helyzet: ha már aláírsz, semmiképpen se tedd meg az adataid részletes ellenőrzése nélkül.

Elég egyetlen hiba, és akár az érvényesítés is múlhat rajta, szóval, még ha a kolléga a hivatalos okmányaid alapját töltötte is ki a papírokat, azért semmit sem szabad a véletlenre bízni.

De mi van akkor, ha az, amit a szerződésben találsz, számodra nem elég?

Lehetséges, hogy egy lakásbiztosítás sokkal több legyen, min egy alap szolgáltatás?

Lakásbiztosítás kiterjesztése

Lakásbiztosítás kiterjesztése

Kevesen vannak, akik számon tartják, valójában mi mindenük is van.

Persze, a legértékesebb tárgyait mindenki tudja fejből, de valóban ennyiből állna csak az ingóságok köre?

Természetesen nem, hiszen nem csak egy lapostévé vagy gamer laptop ér egy kisebb vagyont, hanem az is, ami körülveszi, amin rendszerint megtalálható.

A bútorok, berendezési tárgyak, ruhák, háztartási nagygépek, ruhák, cipők, használati tárgyak mind-mind jelentős összértéket képviselnek, talán el sem tudnád képzelni mekkorát.

Egy átlagosnak mondható háztartásban megtalálható ingóságok összesen akár 2-2.5 millió forintot is érhetnek, ami azért nem éppen fagyipénz.

Éppen ezért érdemes a lakásbiztosítást kiterjeszteni az ingóságaidra is, hacsak nem szeretnéd megtapasztalni azok hiányát, ha esetleg beüt a katasztrófa.

Ennek legegyszerűbb módja, ha az értékesebb darabokról fotót készítesz, és a valós értéküket összeszedve (számla vagy jótállás ideális) bizonyítod a biztosító számára, hogy valóban rendelkezel velük.

Lakásbiztosítás kiterjesztése

Így nekik is egyszerűbb lesz kikalkulálni a kiterjesztett biztosítás összegét, valamint megbizonyosodhatnak róla, hogy nem a levegőbe beszélsz.

Ha netán új vagyontárggyal gyarapodnál, esetleg lecserélnéd a régebbit, akkor ugyanez a módszer él: a biztosító tudomására kell hoznod, hogy mostantól ezzel (is) kell számolni.

De családi ház esetén ugyanígy érdemes kiterjeszteni a kertre, kerítésre, melléképületekre, mert ezeket az alap szerződés nem tartalmazza.

És ezek is komoly értéket képviselnek, pláne, ha gépeket, kerti szerszámokat, járművet tartasz benne.

Egy kapu, kerítés megjavíttatása sem éppen olcsó mulatság, ha netán meghibásodik vagy megsérül.

De kiterjesztheted még házi kedvencekre is, pontosabban azok állatorvosi ellátására, hovatovább, a saját balesetbiztosításodat is bevonhatod a közös tető alá.

Minél több biztosítást vonsz össze, értelemszerűen úgy növekedik az egész szolgáltatás díja, azonban lehet, hogy Neked megérné, hiszen nem 4-5 különbözőcsekkel kell a postára rohangálni, elég mindössze egyet befizetni.

Manóbolt.hu